Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μπριζόλες μαριναρισμένες με πατάτες στον φούρνο.

Δυσκολία : 2
Χρόνος : 15' Προετοιμασία + 12 ώρες στο ψυγείο / 60-90' Ψήσιμο


Η παρακάτω συνταγή είναι σίγουρα του σαββατοκύριακου και όχι  για βράδυ μετά την δουλειά.

Βάζουμε τα παρακάτω υλικά σε ένα πυρέξ ή οποιοδήποτε μη μεταλλικό σκεύος.
  • 8 μπριζόλες (ή όσες θέλετε τέλος πάντων)
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από 4 lime (η δύο λεμόνια με λίγη ζάχαρη)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ή λουρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ή ρίγανη
  • Πιπέρι

Ανακατεύουμε και καλύπτουμε τις μπριζόλες σε όλα αυτό το μείγμα τις αφήνουμε 12-14 ώρες στο ψυγείο.

Κόβουμε όσες πατάτες θέλουμε για να χορτάσουμε σε ένα ταψί και βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και (βραστό) νερό μέχρι να καλυφθούν οι μισές. βάζουμε από πάνω τις μπριζόλες και 6-7 κουταλιές από την μαρινάδα μαζί με τα κρεμμύδια και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο (1 - 1,5 ώρα) γυρίζοντας τις μπριζόλες ανά μισάωρο.

Το έτοιμο αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου