Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πετιμεζοπιτα

Βασική συνταγη
Chef στον αέρα

Υλικά
φλιτζάνι ελαιόλαδο
φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
φλιτζάνι νερό
φλιτζάνι πετιμέζι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 
κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Εκτέλεση
  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υγρά υλικά του μίγματος εκτός από τον χυμό πορτοκαλιού σε μια μεγάλη λεκάνη
  2. Πάνω από την λεκάνη - επειδή θα αφρίσει - ρίχνουμε την σόδα μέσα στο φλυτζάνι πορτοκάλι, ανακατεύουμε και εν συνεχεία αδειάζουμε στην λεκάνη.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα στερεά υλικά αφήνοντας το αλεύρι τελευταίο και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα αυγογδάρτη ή μια μαρίζ ή μια κουτάλα ή ότι σας βολεύει γενικότερα.
  4. Το αλεύρι το προσθέτουμε σε 2 ή 3 δόσεις στο μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί τελείως.
  6. Αδειάζουμε σε ένα ταψί 20χ30 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Θα γίνει αρκετά αφράτο και ψηλό. Μπορείτε να το ψήσετε σε μεγαλύτερο ταψί, πχ 30x40 για λιγότερο χρόνο όμως, γύρω στα 35 λεπτά. Αν μπαίνει μέσα το μαχαίρι και βγαίνει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου