Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Χοιρινό στην λαδόκολλα

Βασική συνταγή
Ν/Α

Υλικά
1-1,5 κιλό χοιρινό κρέας (λαιμός) κομμένα σε κομμάτια
2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

2 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
3 πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
250 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
ρίγανη (όσο θέλουμε - θα πρότεινα 1 κουταλιά της σούπας)
θυμάρι (όσο θέλουμε - θα πρότεινα 2 κουταλιές της σούπας)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε. 
  2. Στρώνουμε με σειρά
    1. 3 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο λίγο επικαλυπτόμενα το ένα με το άλλο
    2. 3 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο λίγο επικαλυπτόμενα το ένα με το άλλο επάνω από τα προηγούμενα και κάθετα σε αυτά
    3. 3 μεγάλα φύλλα λαδόκολλά λίγο επικαλυπτόμενα το ένα με το άλλο επάνω από τα προηγούμενα αλουμινόχαρτα και κάθετα σε αυτά
  3. Τοποθετούμε το κρέας με τα λαχανικά στο κέντρο της λαδόκολλας και τυλίγουμε σε
    πακέτο
  4. Τυλίγουμε και τις στρώσεις αλουμινόχαρτου γύρω και σχηματίζουμε ένα μεγάλο πακέτο το οποίο τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 3,5 ώρες. Προσέχουμε να έχει πάντα το ταψάκι νερό ούτως ώστε να μην καίγονται ότι λίπη τρέξουν από την λαδόκολλα.
Καλή όρεξη,
Ζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου