![]() |
| Τρώγεται με άχνη και κανέλα... |
Βασική συνταγή
Γεύσεις στην φύση
Υλικά
7-8 μήλα
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι περίπου ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα από 1 ή μισό λεμόνι ανάλογα με το πόσο δροσερή και λεμονάτη την θέλετε.
ζάχαρη άχνη (για στόλισμα προαιρετικά)
κανέλα (για στόλισμα προαιρετικά)
![]() |
| η και σκέτη (ίσως με λίγο παγωτό). |
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια, πρώτα σε 8 φέτες το καθένα και μετά την κάθε φέτα σε λεπτά φετάκια
- Όπως τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπωλ στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού που θα τα βοηθήσει στο να μην μαυρίσουν αμέσως
- Σε ένα άλλο μπώλ προσθέτουμε τα τέσσερα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε με ένα αυγογδάρτη μέχρι να αφρατέψουν - γύρω στα 7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα
- Όταν έχει γίνει το μείγμα προσθέτουμε σιγά-σιγά το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας
- Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι (η μία φόρμα ανάλογα τι έχει ο καθένας), την βουτυρώνουμε από την πλευρά που θα μπουν τα μήλα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τα δύο αυτά υλικά θα την βοηθήσουν στο ξεφορμάρισμα στο τέλος.
- Αδειάζουμε όλα τα μήλα μέσα (στο τέλος θα ξεφορμάρουμε γυρίζοντας ανάποδα οπότε η λαδόκολλα θα βοηθήσει σε αυτό)
- Ρίχνουμε από επάνω το μείγμα με τα αυγά και το χτυπάμε από κάτω λίγο ούτως ώστε να βοηθήσουμε το μείγμα να γεμίσει τα κενά μεταξύ των ψιλοκομμένων μήλων.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 C) για περίπου 1 ώρα
- Την βγάζουμε από τον φούρνο όταν έχει γίνει και περιμένουμε γύρω στην 1 ώρα να κρυώσει
- Γυρίζουμε το ταψάκι ανάποδα και ξεφορμάρουμε με την βοήθεια της λαδόκολλας.
- Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα καλύτερα κατά το σερβίρισμα καθώς η όποια υγρασία θα νοτίσει την άχνη.
Καλή όρεξη,
Ζαχαρίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου