Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Κέικ με μήλα

Τρώγεται με άχνη και κανέλα...

Βασική συνταγή
Γεύσεις στην φύση

Υλικά
7-8 μήλα
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι περίπου ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα από 1 ή μισό λεμόνι ανάλογα με το πόσο δροσερή και λεμονάτη την θέλετε.
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
ζάχαρη άχνη (για στόλισμα προαιρετικά)
κανέλα (για στόλισμα προαιρετικά)


η και σκέτη (ίσως με λίγο παγωτό).
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια, πρώτα σε 8 φέτες το καθένα και μετά την κάθε φέτα σε λεπτά φετάκια
  2. Όπως τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπωλ στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού που θα τα βοηθήσει στο να μην μαυρίσουν αμέσως
  3. Σε ένα άλλο μπώλ προσθέτουμε τα τέσσερα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε με ένα αυγογδάρτη μέχρι να αφρατέψουν - γύρω στα 7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα
  4. Όταν έχει γίνει το μείγμα προσθέτουμε σιγά-σιγά το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά
  5. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας
  6. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι (η μία φόρμα ανάλογα τι έχει ο καθένας), την βουτυρώνουμε από την πλευρά που θα μπουν τα μήλα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τα δύο αυτά υλικά θα την βοηθήσουν στο ξεφορμάρισμα στο τέλος.
  7. Αδειάζουμε όλα τα μήλα μέσα (στο τέλος θα ξεφορμάρουμε γυρίζοντας ανάποδα οπότε η λαδόκολλα θα βοηθήσει σε αυτό)
  8. Ρίχνουμε από επάνω το μείγμα με τα αυγά και το χτυπάμε από κάτω λίγο ούτως ώστε να βοηθήσουμε το μείγμα να γεμίσει τα κενά μεταξύ των ψιλοκομμένων μήλων.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 C) για περίπου 1 ώρα
  10. Την βγάζουμε από τον φούρνο όταν έχει γίνει και περιμένουμε γύρω στην 1 ώρα να κρυώσει
  11. Γυρίζουμε το ταψάκι ανάποδα και ξεφορμάρουμε με την βοήθεια της λαδόκολλας.
  12. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα καλύτερα κατά το σερβίρισμα καθώς η όποια υγρασία θα νοτίσει την άχνη.
Καλή όρεξη,
Ζαχαρίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου