Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Παστιτσάδα με κοτόπουλο

Βασική συνταγή
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή 500 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)

νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά
  2. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για λίγο μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να διαφανίζει.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουν τα κομματάκια του κοτόπουλου κ του κρεμμυδιού που έχουν κολλήσει εκεί.
  5. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις ντομάτες (ή τον συμπυκνωμένο χυμό) και την ζάχαρη μαζί με λίγο νερό - να καλύπτει κατά τα 3/4 τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την ένταση στο μέτριο, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με χοντρό μακαρόνι και τυρί τριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου