Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή 500 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)
νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά
- Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για λίγο μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να διαφανίζει.
- Προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουν τα κομματάκια του κοτόπουλου κ του κρεμμυδιού που έχουν κολλήσει εκεί.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις ντομάτες (ή τον συμπυκνωμένο χυμό) και την ζάχαρη μαζί με λίγο νερό - να καλύπτει κατά τα 3/4 τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την ένταση στο μέτριο, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με χοντρό μακαρόνι και τυρί τριμμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου