3/4 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού extract βανίλιας
κανέλα
1 - 1 1/4 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλυτζάνια νερό
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1- 1 1/4 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλυτζάνια νερό
1 1/4 φλυτζάνι στέβια
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
κανέλα
Υλικά (9-10 μπωλ)
1 1/2 λίτρο γάλα
1 1/2 λίτρο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλυτζάνια νερό
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλάκια του γλυκού extract βανίλιας
κανέλα
κανέλα
Υλικά (9-10 μπωλ με στέβια)
1 1/2 λίτρο γάλα
1 1/2 λίτρο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλυτζάνια νερό
1 1/4 φλυτζάνι στέβια
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλάκια του γλυκού extract βανίλιας
κανέλα
κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι, το αλάτι και το νερό και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά να αρχίσει να μαλακώνει το ρύζι
- Προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη ( ή την στέβια ),χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως το ρύζι. Όπως θα βράζει το γάλα θα φουσκώσει οπότε πρέπει να είμαστε από επάνω και να ανακατεύουμε συνεχώς.
- Όταν το ρύζι είναι πλέον έτοιμο προσθέτουμε την βανίλια ανακατεύοντας.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλυτζάνι νερό και προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο ανακατεύοντας παράλληλα. Το μείγμα θα αρχίσει να πήζει, όταν φτάσει την πυκνότητα που θέλουμε σταματάμε να προσθέτουμε το κορν φλάουρ και κατεβάζουμε από την φωτιά. Ο λόγος που το προσθέτουμε σταδιακά είναι καθαρά υποκειμενικός, κάποιοι προτιμούν το ρυζόγαλο κρεμώδες και κάποιοι μονομπλόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου